субота, 27 грудня 2014 р.

Samsung TouchWiz, HTC Sense… Або «як зіпсувати Android?!»


Практично всі смартфони, які зараз випускаються великими та малими компаніями працюють під управлінням операційної системи Android. І оскільки дана ОС являється відкритою, кожен виробник з бажанням виокремити свій продукт з
поміж інших розробляє для операційки свою фірмову оболонку. Тобто перемальовує екран розблокування, піктограми програм, менюшки і т.д. Але це далеко не означає, що вони роблять це вдало.
Таких оболонок існує дуже багато, напевно більше ніж цих самих компаній. Деякі з них дуже погані, деякі – просто погані, деякі – ну такі… більш менш, дехто навіть зміг реалізувати досить не погане рішення як в плані зовнішнього вигляду, так і додати нового функціоналу за допомогою жестів, чи ще якихось можливостей девайсу.

Проте більшість з завданням не впоралися. Навіть такі імениті бренди як Samsung, HTC, LG… маючи в розпорядженні колосальні ресурси представили щось незрозуміле. Цього року правда ситуація трохи покращилась. Всі змогли налаштувати оболонку на стабільну роботу і додали досить значну кількість різних програмних фішок.
Але тут Google представили всьому світу новий Android Lollipop. І оболонки під цю версію зеленого робота ще досі не готові. І стає просто дуже цікаво, що такі ІТ гіганти зможуть нам представити?

Якщо попередній Android було легко прикрасити, так як сам по собі він виглядав не дуже, хоча працював набагато стабільніше. То новий «льодяник», без всяких сумнівів, позбувся цих болячок і представлена концепція оформлення під назвою Material Designвиглядає по-справжньому круто.

Я дуже надіюсь на те, що Lollipop сильно не споганять, бо хочеться покористуватись саме «голою» чистою операційкою, а не встановленими поверх каракулями. Купити Nexus – варіант. Але коштує він зараз 600$, що трошки багато, особливо з сучасим станом курсуJ

Єдина надія на CyanogenMod, який являє собою той же чистий Android тільки з root-правами та без магазину додатків Google, який потім можна довстановити самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар